Πούντα είναι μια μεγάλη, ρηχή και την αμμώδη παραλία κοντά στο χωριό Βιγκλάφια, Λακωνία, τη Νότια Πελοπόννησο. Από εδώ ταξιδεύει το πλοίο για το νησί της Ελαφονήσου.
Η θάλασσα είναι ρηχή, πεντακάθαρα και καταγάλανα. Το ανατολικό τμήμα της παραλίας αποτελείται από μεγάλους αμμόλοφους με μικρούς θάμνους. Η παραλία είναι δημοφιλές μέρος για τους ανθρώπους με τους κατασκηνωτές, αν και δεν υπάρχει επίσημη κάμπινγκ. Οι άνθρωποι με τους κατασκηνωτές συνήθως σταματούν πίσω από τους αμμόλοφους ή στο μικρό χώρο στάθμευσης κοντά στην προβλήτα των φέρι.
Από την ανατολική πλευρά της παραλίας ξεκινάει Παυλοπέτρι – η βυθισμένη πόλη που είναι 5000 χρόνων παλιά. Πριν από πολλούς αιώνες το νησί έχει συνδεθεί με την ηπειρωτική χώρα και έχουν υπάρξει πόλη σε αυτόν τον τόπο. Ένας σεισμός χωρίζει το νησί και κατακλύζει την πόλη στη θάλασσα. Η θάλασσα καλύπτεται σταδιακά τα πάντα με άμμο η πόλη εξαφανίστηκε από το ανθρώπινο μάτι και αναμνήσεις. Η υποβρύχια πόλη ανακαλύφθηκε το 1967 και ενεργά ερευνηθεί από υποβρύχια αρχαιολόγους. Οι τουρίστες και οι επιβάτες των οχηματαγωγών θα δούμε καθόλου ή πολύ λίγες οπτικές ενδείξεις για το τι ήταν κάποτε μια ευημερούσα πόλη.
Το πλοίο ταξιδεύει μεταξύ Πούντα και την Ελαφόνησο νησί για 15 λεπτά. Υπάρχουν δύο διαφορετικές ακτοπλοϊκές εταιρίες και οι βάρκες είναι συχνές. Όλα τα πλοία πάρουν τα αυτοκίνητα.